Implantul mamar – Part II

Partea I o puteți citi aici.

Partea a II-a va conține informații despre tipurile implanturilor, avantajele și dezavantajele lor.

Implanturile au o serie de caracteristici: conținut, textură, formă, volum, profil etc Deși denumirea populară este de “silicoane”, nu e obligatoriu ca implanturile să fie umplute cu silicon (de fapt, este gel siliconic coeziv). În afară sunt foarte populare implanturile cu ser. Care sunt avantajele lor? În primul rand, în cazul spargerii, serul este absorbit de corp și nu afectează în vreun fel organismul. În al doilea rând, în cazul implanturilor cu ser cicatricile sunt minime întrucât implantul este introdus gol și este umplut ulterior, în corpul pacientei (există și implanturi saline preumplute însă nu sunt foarte utilizate) prin intermediul unor valve. Asta înseamnă și că dacă vă doriți o mărime mai mare sau mai mică, se poate rezolva mai ușor, prin umplerea sau scoaterea unei părți din ser (în anumite limite) fără a fi necesară schimbarea implanturilor. Implanturile cu ser sunt singurele care se încadrează pentru TUBA (trans umbilical breast augmentation): se fac incizii mici la nivelul buricului iar implanturile sunt introduse pe acolo astfel încât cicatricile vor fi aproape invizibile. Ca dezavantaje ar fi faptul că vă puteți trezi fără un sân peste noapte. În cazul spargerii, implantul se dezumflă în câteva ore și va trebui să vă supuneți unei noi proceduri: fie pentru a înlocui implantul spart, fie pentru a-l scoate pe cel rămas. Un alt dezavantaj din punctul meu de vedere este că sunt nenatural de moi. Având în vedere că sunt umplute cu ser, la atingere se simt corespunzător (ca o punguță cu apă adică).

Implanturile cu gel siliconic  vin doar preumplute. Singurul dezavantaj al acestui fapt este că inciziile sunt puțin mai mari (mai ales în cazul celor gummy bear și a celor cu înveliș texturat – imediat explic și ce înseamnă asta). Învelișul lor este ceva mai gros ca al implanturilor saline pentru a fi mai bine protejate contra ruperii. Gelul siliconic variază mult în funcție de firmă. Implanturile de ultimă generație, cele cu gel siliconic coeziv, așa numitele gummy bear. Spre deosebire de ser și gelul siliconic normal (cu o vâscozitate mai mică), implanturile umplute cu gel siliconic coeziv își mențin forma (ca idee, la cele cu ser lichidul are tendința de a avea un volum mare în partea de jos, lucru datorat gravitației care nu iartă nici măcar implanturile), iar riscul de rippling (ripplingul se prezintă ca niște valuri pe suprafața sânului) este scăzut. O chestie minunată la implanturile gummy bear este că…nu curg 🙂 Adică, în eventualitatea unei ruperi, gelul rămâne la locul lui (aici puteți vedea ce se întâmplă exact la spargerea implantului). Sunt, de asemenea, mult mai ferme și imită mai bine textura sânului natural. Ce se întâmplă însă dacă totuși se sparge implantul? Do we get cancer? Do we die? Ei bine, au fost făcute cercetări extinse asupra acestui subiect. Studiile de până acum nu au găsit nici o legătură între implanturi și cancerul mamar. În ceea ce privește eventualul gel care iese din inveliș, nu am găsit mare lucru în ceea ce privește efectele pe termen foarte lung. Pe termen scurt însă apare o modificare a formei și consistenței sânului pentru că se formează un țesut în jurul lor, modalitatea organismului de a se apăra de corpuri străine. Ca dezavantaje ar fi costul mai ridicat decât al implanturilor saline, faptul că necesită ceva mai multă atenție la alegerea formei și incizia mai mare.

Mai există și implanturi cu ulei de soya și cu hydrogel însă nu am prea multe informații despre ele, așa că, decât să spun prostii, mai bine nu zic nimic 🙂

Urmează să tratez textura, forma, volumul și profilul în postarea următoare. Stay tuned 🙂

Facebooktwitterredditpinterestmail

7 Comments

 1. Anna
  Feb 5, 2011

  Sa inteleg ca tu ai ales gummy bear…

 2. Aris
  Feb 7, 2011

  As vrea sa obtin mai multe informatii despre costul si adresa Spitalului ( Clinicii ) unde se efectueaza. Mentionez ca acum 1 an si 3 luni am fost operata (cancer mamar st. I ).

 3. Epurica
  Feb 7, 2011

  Anna, da, eu am gummy bear de la Allergan (fostele Matrix).
  Aris, eu am platit 3000 de euro + analizele anul trecut in august. Doctorul la care m-am operat eu are cabinetul undeva pe Maresal Averescu, adresa exacta o poti vedea pe http://www.bendis.ro. Alti doctori de care am auzit de bine ar fi Ivan (la Cluj), Stan (la Bacau), Parasca, Grecu, Voicu si inca vreo 2 pe care nu mi-i aduc aminte fix acum (in Bucuresti). De rau am auzit de Marek Valcu si de inca o tipa care tot apare pe la tv, nici numele ei nu-l mai retin.
  Sper ca ai scapat de probleme si iti tin pumnii pentru deciziile viitoare 🙂

 4. elena
  Feb 7, 2011

  Epurico,te tunezi! o sa ai o vara frumoasa…ma bate si pe mine gandul dar la anul vreau sa fac un bebe si apoi sa vad cum sta treburile. Si eu is slaba, fund fain si sani mici, deci ma gandeam ca k nu mi-ar sta rau si mie completa, ce naiba…numa ca sotul meu e antioperatii estetice ..uff..sa ne pui si poze. recuperare perfecta iti doresc!

 5. Epurica
  Feb 7, 2011

  Elena, sunt deja operata si recuperata din vara trecuta :)) Dar merci de urari 😛 Iti urez succes cu sotul, in cazul in care vrei sa te operezi 🙂

 6. ramona
  Mar 13, 2013

  Salut,
  Iti tot citesc blogul de ceva vreme si vreau in primul rand sa te felicit pentru curajul de a-ti pune implanturi!
  As avea si eu cateva intrebari la care sper din suflet sa-mi poti raspunde in timp util…
  Intentionez sa-mi fac implant mamar de ceva vreme,iar anul acesta m-am hotarat.Gata!!!…
  Spune-mi te rog….cum se simt la atingere?sunt foarte diferiti de sanii naturali?Se simte ca-s fake-uri?
  Unii sustin pe anumite site.uri cum ca “ar scartzaii”…e pe bune?
  Nu ma sperie operatia in sine cum ma sperie gandul ca as putea sa simt in palme ceva de plastic,care scartzaie…stiu,pretty weird:(

  • Epurica
   Mar 13, 2013

   Hai ca asta n-am mai auzit-o pana acum :)) Asa o tampenie poate spune doar cineva care n-a vazut/atins vreodata un implant…
   Nu, nu scartzaie, nu miros a plastic sau altceva de genul. Senzatia la atingere depinde de tipul de gel siliconic folosit (mai moale sau mai tare) si de pozitionarea implantui (submuscular sau peste muschi, sub glanda). Mai conteaza si greutatea ta. Eu sunt foarte slaba asa ca la mine se vede usor conturul implantului in partea laterala, dar doar daca sunt complet dezbracata (cu sutien/costum de baie nu se cunoaste). La atingere sunt mai ferme decat un san natural, dar asta se datoreaza in parte si muschiului care le tine.
   Sotul meu zice ca nu e vreo senzatie ciudata la atingere insa iti dai seama ca e vorba de un implant.
   Eu una nu simt vreo diferenta, e ca si cum fac parte din mine si m-am nascut cu ele.

Submit a Comment