Coursera.org: Cursuri gratuite in (aproape) orice domeniu

D

e Coursera.org am aflat destul de recent, de la un prieten care tocmai se inscrisese la un curs despre machine learning tinut de universitatea Stanford.

Nu ma interesa in mod direct domeniul, dar mi s-a parut foarte interesant felul in care sunt structurate cursurile, asa ca am fost curioasa sa descopar ce altceva mai ofera. Puteti afla aici mai multe despre Coursera, cine sunt si ce ofera.

M-am inscris, pentru inceput, la Learning how to learn: Powerful mental tools to help you master tough subjects (invata cum sa inveti mai pe romaneste). Mi se pare un curs util pentru oricine, sunt lucruri explicate astfel incat sa fie pe intelesul cat mai multor persoane si care pot fi aplicate indiferent de domeniul in care activam. De asta l-am si ales ca prim curs si il recomand mai ales celor care nu au un sistem bine pus la punct pentru invatat (stiu ca multe dintre cititoare sunt inca la liceu sau la facultate :), sau celor care sunt profesionisti in procrastinare (asa ca mine :D).

Cursul este inceput deja, dar cred ca va puteti inscrie chiar si asa, desi nu mai puteti obtine un certificat de validare. Pentru ca da, la unele cursuri puteti opta pentru a obtine un certificat de validare (contra unei taxe stabilita la fiecare curs in parte) pe care il puteti trece in CV. Mai multe detalii despre certificari puteti citi aici, la sectiunea Signature Track & Verified Certificates.

Exista o multitudine de domenii dintre care puteti alege si foarte, foarte multe cursuri tinute de universitati de prestigiu, asa ca veti gasi ceva interesant cu siguranta. Cursurile se desfasoara “real time”, adica e posibil sa aveti teme pentru acasa (la majoritatea) pe care trebuie sa le predati pana la o anumita data.

Din pacate romana nu este una dintre limbile disponibile pe Coursera, insa exista subtitrari in majoritatea limbilor de circulatie internationala.

Desi epurica.ro a pornit ca un blog de beauty, in 5 ani (da, chiar a trecut atat de mult timp) am evoluat si eu si voi. Ma intereseaza in continuare acest domeniu, dar ma intereseaza si multe altele, cum sunt convinsa ca si voi aveti o multitudine de preocupari. Imi doresc sa impart cu voi si alte lucruri interesante pe care le descopar, nu doar cele ce tin de beauty.

Sper sa va placa initiativa mea si sper sa gasiti ceva util la care sa va inscrieti 🙂 Mi-ar placea sa-mi lasati un comentariu sa imi spuneti ce va atrage, la ce v-ati inscris sau ce cursuri v-ar interesa dar pe care nu le gasiti (in limita timpului disponibil voi incerca sa gasesc si alte resurse pentru voi).

Facebooktwitterredditpinterestmail

3 Comments

 1. Camelia
  Jan 28, 2015

  Ti-am spus si cand mi-ai zis prima data de site ca-mi place si chiar vreau sa caut ceva interesant pe partea de nutritie. Sunt avida de informatii.

 2. Crisuletzia
  Jan 29, 2015

  Wow, cred ca m-as inscrie la aproximativ jumatate din cursurile oferite! 🙂 Foarte uti!Dar de Smart growth for private businesses chiar aveam nevoie acum, pt mine a picat la fix postarea ta! Multumim!

  • Epurica
   Jan 29, 2015

   Sa stii ca si eu ma gandeam sa ma inscriu la Smart Growth for private businesses 🙂 Asta si cel cu Developing innovative ideas for new companies.

Submit a Comment